flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконна вирубка лісу: суд оштрафував Кутський лісгосп

19 серпня 2020, 12:14

https://firtka.if.ua/blog/view/nezakonna-virubka-lisu-sud-oshtrafuvav-kutskii-lisgosp

Господарський суд Івано-Франківської області стягнув з Державного підприємства "Кутське лісове господарство" 520 086,50 гривень шкоди заподіяної лісу на території Національного природного парку "Гуцульщина".

Про це інформує Фіртка з посиланням на пресслужбу Господарського суду Івано-Франківської області.

"Суд встановив, що працівниками ДП "Кутське лісове господарство" здійснена незаконна рубка дерев у кількох кварталах НПП "Гуцульщина" у період з березня 2019 року по грудень 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Факт незаконної рубки дерев підтверджено актами перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства.

Зазначена  вирубка проведена на підставі лісорубного квитка від 20.03.2019, який Західний апеляційний господарський суд зобов`язав ДП "Кутське лісове господарство" анулювати, оскільки він виданий з порушеннями.

Судовими рішеннями у пов’язаних справах за участю тих же сторін встановлено факт того, що НПП "Гуцульщина" є постійним лісокористувачем кварталів, де проводилась вирубка лісу.

Нагадаємо, що НПП "Гуцульщина" є об`єктом природоохоронного фонду загальнодержавного значення та розташований на території Косівського району Івано-Франківської області. Загальна площа парку становить 32 271 гектари.

Статтею 107 Лісового кодексу України встановлено, що підприємства, установи, організації і громадяни зобов`язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України.