flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Франківську підрядник відсудив у міськради понад 460 тисяч гривень

22 червня 2020, 15:35

https://pravda.if.ua/u-frankivsku-pidryadnyk-vidsudyv-u-miskrady-ponad-460-tysyach-gryven/

Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов “БК Фахівець” до Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 465 тисяч грн.

18 грудня 2018 року між Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю “БК Фахівець” укладено Договір підряду №92/18/1382, відповідно до умов якого підрядник зобов`язався виконати реконструкцію частини будівлі загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №2 під фізкультурно-оздоровчі приміщення, а замовник – прийняти та оплатити такі роботи.

На виконання умов договору в березні-вересні 2019 року підрядник виконав роботи на узгоджену між сторонами суму, що підтверджується документами. Проте, решта заборгованості в сумі 465 тисяч гривень залишилась непогашеною.

20 листопада 2019 року позивач звернувся до відповідача із претензією №про сплату заборгованості, яку останній залишив без виконання.

Суд вирішив стягнути з Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради 465 тисяч гривень заборгованості та майже сім тисяч гривень судового збору.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.