flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Франківську з “Скай Центр ЛТД” стягнули понад 227 тисяч гривень за несплату оренди

10 квітня 2020, 15:35

Господарський суд Івано-Франківської області стягнув з Товариства з обмеженою відповідальністю “Скай Центр ЛТД” на користь Івано-Франківської міської ради 227 413,72 гривні безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати за землю.


Суд встановив, що інспекторами з самоврядного контролю управління земельних відносин у серпні 2019 року під час обстеження земельної ділянки по вулиці Бульвар Південний у місті Івано-Франківську, поміж іншого встановлено, що ТОВ “Скай Центр ЛТД” використовує земельну ділянку площею 0,2700 га для будівництва багатоквартирного житлового будинку, а також не декларує та не сплачує податкові зобов`язання за користування землею протягом 2018-2019 років.

Відповідач набув право власності на об`єкт незавершеного будівництва, однак право користування земельною ділянкою не оформив і здійснював користування нею без достатньої правової підстави, не сплачуючи орендну плату.

Розмір безпідставно збережених ТОВ “Скай Центр ЛТД” коштів за використання земельної ділянки комунальної форми власності склав 227 413,72 гривні.

Статтею 206 Земельного кодексу України передбачено, що використання землі в Україні є платним. Об`єктом плати за землю є земельна ділянка. Плата за землю справляється відповідно до закону. Землекористувачі зобов`язані своєчасно сплачувати орендну плату

https://www.golos-info.com/u-frankivsku-z-skaj-czentr-ltd-styagnuly-ponad-227-tysyach-gryven-za-nesplatu-orendy/