flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув з підрядника "Теплого дому" 800 тисяч боргу за воду

01 квітня 2020, 15:45

http://firtka.if.ua/blog/view/sud-stiagnuv-z-pidriadnika-teplogo-domu-800-tisiach-borgu-za-vodu

Господарський суд Івано-Франківської області стягнув з ТОВ “Пасічна-ІФ”  на користь КП “Івано-Франківськводоекотехпром”  834 222 гривень боргу за послуги з водопостачання та водовідведення.

Суд встановив, що у квітні 2011 року КП “Івано-Франківськводоекотехпром” та ПП ЖЕО “Пасічна” (з серпня 2011 –ТОВ «Пасічна-ІФ») уклали договір на відпуск і споживання питної води з комунального водопроводу та на приймання стічних вод до комунальної каналізації, пише Фіртка з посиланням на Курс.

За період дії договору, позивач надавав відповідачу визначені договором послуги водопостачання та водовідведення, які боржник оплачував частково. 

У зв`язку із неповним погашенням заборгованості, сторони підписали договір реструктуризування боргу із зазначенням розміру щомісячного платежу, умови якого ТОВ “Пасічна-ІФ” не виконав, інформує пресслужба суду.

Водоканал позивався до підприємства про стягнення 908 222 гривень. Після відкриття провадження у справі відповідач погасив частину заборгованості в розмірі 74 000 гривень. Тому у  цій частині позовних вимог суд провадження закрив і зобов’язав ТОВ “Пасічна-ІФ” погасити перед водоканалом борг у сумі 834 222,30 гривень.

ТОВ «Пасічна-ІФ» є одним з підрядників КП «Теплий дім» (донедавна КП «МІУК») та обслуговує будинки в мікрорайонні Пасічна. Підприємство заснував ексначальник ЖЕО №5 Зіновій Карабін.