flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув понад 35 тисяч гривень шкоди за незаконну вирубку лісу

07 квітня 2021, 12:04

https://kuryer.if.ua/sud-styagnuv-ponad-35-tysyach-gryven-shkody-za-nezakonnu-vyrubku-lisu/ 

Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов Державної екологічної інспекції Карпатського округу. Cтягнув з ДП “Надвірнянське лісове господарство” шкоду в розмірі 35798 грн 25 к., заподіяну внаслідок порушення норм лісового законодавства до фонду охорони навколишнього природного середовища Пасічнянської сільської ТГ, на території якої вчинені правопорушення.

Про це повідомили у пресслужбі суду, пише “Західний кур’єр”.

Суд встановив, що в ході планової перевірки на території лісового фонду ДП “Надвірнянське лісове господарство”, проведеної у липні 2020 року Державною екологічною інспекцією Карпатського округу, встановлено факт незаконної рубки дерев, внаслідок чого завдано шкоду в розмірі 35798 грн 25 к.

ДП “Надвірнянське лісове господарство” як постійний лісокористувач не забезпечило охорону і збереження лісового фонду на підвідомчій йому території, допустило самовільну вирубку лісу, чим заподіяло матеріальну шкоду лісовому фонду України.

Статтею 107 Лісового кодексу України встановлено, що підприємства, установи, організації і громадяни зобов`язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України.