flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув Карпатському національному природному парку землю у с.Татарів

03 вересня 2020, 17:06

Рішення Господарського суду Івано-Франківської області, яким витребувано земельні ділянки площею 0,40 га в селі Татарів на користь держави, залишено в силі апеляційною інстанцією.    

Так, Господарський суд Івано-Франківської області витребував  у ТОВ "Турінвест-Сервіс" земельні ділянки площею 0,25 га та 0,1512 га у селі Татарів у користь держави в особі постійного землекористувача - Карпатського національного природного парку.

Спірні земельні ділянки вибули з постійного користування Карпатського національного природного парку не з його волі у протиправний спосіб і в послідуючому були відчужені громадянину, який на виконання рішення суду зобов’язаний був їх повернути.

Однак, набувач даних земельних ділянок не тільки їх не повернув, а неодноразово, без достатніх на те правових підстав, відчужив їх у власність різним товариствам, кінцевим бенефеціарним власником яких він сам і є.

На даний час земельні ділянки перебувають у ТОВ "Турінвест-Сервіс".

Суд задоволив позов заступника керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області, який в інтересах держави звернувся про витребування у ТОВ "Турінвест-Сервіс" даних земельних ділянок. Західний апеляційний господарський суд залишив рішення місцевого суду без змін.

Крім того, суд встановив порядок виконання рішення, відповідно до якого прийняте судове рішення є підставою для внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записів щодо скасування реєстрації права власності ТОВ "Турінвест-Сервіс" на дані земельні ділянки в с. Татарів.

Слід зазначити, що витребувані земельні ділянки в с. Татарів Яремчанської міської ради належать до земель природно-заповідного фонду та є власністю Українського народу.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області від 25.11.2019 у справі №909/709/19 можна ознайомитись у ЄДРСР: http://reyestr.court.gov.ua/Review/86074278

Прес-служба суду