flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд інформує по справі щодо вимог Профспілкового комітету Бурштинської ТЕС

15 січня 2018, 16:12

Прес-служба Господарського суду Івано-Франківської області повідомляє, що сьогодні, 15 січня 2018 року, оголошено вступну та резолютивну частину рішення по справі №909/1042/17 за позовом  Публічне акціонерне товариство "ДТЕК Західенерго" до Профспілкового комітету Бурштинської ТЕС про  усунення перешкод у здійсненні права  користування нерухомим майном та звільнення приміщень.

В судових засіданнях представник відповідача неодноразово звертав увагу суду на необхідність захисту трудових прав працівників (Комбінату спортивних споруд – нежитлових будівель про захист права власності на які звернувся позивач), в той час  як предметом спору був захист порушеного права власності.

  Статтею 20 ГПК України визначена юрисдикція господарських судів,  згідно якої господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із захистом права власності. Вирішення трудових спорів не відноситься до юрисдикції господарських судів.

  За результатами розгляду справи,   судом оголошено рішення яким зобов’язано профспілковий  комітет Бурштинської ТЕС  усунути перешкоди у користуванні майном -  нежитловою будівлею басейну плавального, що знаходиться за адресою: 77112, місто Бурштин, вулиця Міцкевича,  будинок 45, загальною площею 1500,3 кв.м. шляхом його  звільнення та нежитловою будівлею павільйону спортивного, що знаходиться за адресою: 77112, місто Бурштин, вулиця Міцкевича,  будинок 49, загальною площею 880,3 кв.м. шляхом його  звільнення.

Повний текст судового рішення буде виготовлено 17.01.2018

Повні тексти електронних копій процесуальних документів по справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua/).