flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Олена Малєєва провела інтерактивну лекцію для помічників суддів у місті Львові

13 лютого 2020, 16:37

У рамках п`ятиденного навчання, організованого Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України, суддя Господарського суду Івано-Франківської області Олена Малєєва 12 лютого 2020 року у місті Львові провела інтерактивну лекцію для помічників суддів.

Досвідчена суддя окреслила загальні положення про договори, правочини та господарські договори. Обговорили із слухачами практику розгляду спорів із застосуванням штрафних санкцій, передбачених господарськими договорами, а також особливості розмежування договорів підряду та надання послуг.

Окремо зупинились на темі несправедливих умов договорів, як підстави для зміни договору чи визнання його недійсним вцілому, визначили ознаки та критерії кваліфікації умов договору як несправедливих.

Одночасно Олена Малєєва присвятила лекцію і проблемним питанням судової практики застосування частини 2 статті 625 Цивільного кодексу України, згідно з якою у боржника, який прострочив виконання грошового зобов'язання, виникає обов`язок сплатити суму боргу з урахуванням індексу інфляції, а також три проценти річних.

Навчання для помічників суддів триватимуть до 14 лютого 2020 року.

Прес-служба суду