flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники суду взяли участь у навчанні з надання першої медичної допомоги

28 листопада 2019, 16:43

28 листопада 2019 року головний спеціаліст Господарського суду Івано –Франківської області Руслан Корпан та прес-секретар суду Олена Нижник на запрошення Територіального управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області, взяли участь у навчанні з надання першої медичної допомоги та заслухали лекцію на тему «Основи толерантності, інвалідність і суспільство». Захід був проведений на базі тренінгового центру Національної поліції в Івано-Франківській області.

Надзвичайно цікавим, інформативним та корисним було навчання з надання першої медичної допомоги, яке провели медики-інструктори Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. В ході навчання інструктори  надали рекомендації та алгоритми дій людини, яка бажає допомогти, щоб її підтримка була ефективною і корисною. Також розповіли: про стандартні та нестандартні випадки, за яких слід викликати швидку допомогу; як діяти у випадку, якщо ви стали свідком автомобільної аварії; які дії вчиняти щодо людини без свідомості та у разі зупинки у неї дихання; про допомогу людині при потраплянні в дихальні шляхи сторонніх предметів та при судомах. Окремо зупинились на питанні допомоги немовлятам. Практикувались у здійсненні заходів серцево-легеневої реанімації.

Лекцію щодо правильного поводження із людьми з інвалідністю  при здійсненні професійної діяльності проведено викладачем Івано-Франківської філії Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». Окреслено деякі аспекти поведінки, як у професійній діяльності, так і в житті,  при спілкуванні із людиною, що має інвалідність: толерантність, виваженість, терпіння, невимушеність, ненав`язливість, уважність. «Головне – людина, а не інвалідність» - наголосила спікер. Основний меседж суспільству та кожному громадянину: толерантність – це повага права іншого бути таким, яким він є.

 

Пресслужба суду