flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В дохід державного бюджету стягнуто плату понад 35 тисяч гривень за проїзд автомобільними дорогами

27 листопада 2019, 11:55

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області від 29.10.2019 у справі №909/895/19 задоволено позов Виконувача обов`язків керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті. Стягнуто із Товариства з обмеженою відповідальністю Транспортно-виробнича фірма "Нафтотранссервіс" плату за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів в сумі 35573,27 грн.

Судом встановлено наступне.

Державним інспектором управління Укртрансбезпеки у Полтавській області проводився габаритно-ваговий контроль транспортних засобів на відрізку автомобільної дороги Кролевець-Конотоп Ромни-Пирятин. В ході перевірки було встановлено перевищення нормативних вагових та  нормативно-допустимих осьових навантажень при контрольному зважуванні автомобіля марки DAF FT моделі ХР 105.460 з причіпом DRОМЕСН СНG-45, яким здійснювалось перевезення газу нафтового скрапленого. Суб`єктом щодо якого здійснювалась перевірка було ТОВ ТВФ "Нафтотранссервіс" (м. Надвірна, Івано-Франківської області).

Вказані порушення зафіксовано в акті про перевищення транспортним засобом нормативних вагових параметрів, додатком до якого є розрахунок плати за проїзд великовагових та (або) великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування. ТОВ ТВФ "Нафтотрассервіс" нараховано плату за проїзд в розмірі 1169,64 євро, що станом на день проведення розрахунку згідно курсу Національного Банку України становило 35 573,27 грн.

Статтею 33 Закону України "Про автомобільні дороги" передбачено, що рух транспортних засобів, навантаження на вісь, загальна маса або габарити яких перевищують норми, встановлені державними стандартами та нормативно-правовими актами, дозволяється за погодженнями з відповідними органами у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області  у справі №909/895/19 можна ознайомитись за посиланням:  http://reyestr.court.gov.ua/Review/85240609

Пресслужба суду