flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом скасовано рішення сільської ради, яке прийнято з порушенням земельного законодавства

21 листопада 2018, 13:44

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області від 19.10.2018 визнано незаконним та скасовано рішення Данильченської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області від 10.08.2017 "Про поновлення договорів оренди з ТОВ "Альфа" для видобування глини на земельну ділянку загальною площею 1,20 га із земель запасу сільської ради.

Частиною 1 статті 123 Земельного кодексу України визначено порядок надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування здійснюється Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування. Рішення зазначених органів приймається на підставі проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі: надання земельної ділянки із зміною її цільового призначення; формування нової земельної ділянки (крім поділу та об'єднання). Надання у користування земельної ділянки здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Суд при розгляді справи дійшов висновку, що Рішення Данильченської сільської ради від 10.08.2017 прийнято в межах повноважень, проте  з порушенням вимог земельного законодавства, оскільки земельна ділянка передана в користування на умовах оренди без виготовленого та затвердженого у встановленому земельним законодавством порядку, проекту землеустрою.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області від 19.10.2018р. у справі № 909/575/18 можна ознайомитися за посиланням:  http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/77494113

Прес-служба суду