flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про суть розгляду справи №909/678/18 у зв'язку з відсутністю адреси відповідача Богусевича Володимира Ярославовича

21 серпня 2018, 12:49

Справа № 909/678/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Фрич М.М. , розглянувши матеріали справи
за позовом: Публічного акціонерного товариства "Банк Петрокоммерц-Україна"
вул. Велика Житомирська, 20, м. Київ, 01601
адреса для листування: вул. С.Стрільців (колишня вул. Артема), 15, м. Київ, 01601
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Централ Капітал"
вул. Деревлянська, 17, літ. А, м. Київ, 04119
до відповідача: Богусевича Володимира Ярославовича
без зазначеної адреси
третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб
вул. С.Стрільців, 17, м. Київ, 04053
про визнання права власності та витребування майна із чужого незаконного володіння

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "Банк Петрокоммерц-Україна" подало позов до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Централ Капітал" та до Богусевича Володимира Ярославовича про визнання права власності та витребування майна із чужого незаконного володіння.
Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14.08.2018 справу передано на розгляд судді Фрич М.М.
Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, судом встановлено наступне.
Пунктом 6 частини 1 ст.20 Господарського процесуального кодексу передбачено, що господарські суди розглядають справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на майно / рухоме та нерухоме, в т.ч. землю/, реєстрації або обліку прав на майно, яке /права на яке/ є предметом спору, визнання недійсними актів, що порушують такі права, крім спорів, стороною яких є фізична особа, яка не є підприємцем.
Відповідно до матеріалів поданої позовної заяви /самого тексту позовної заяви/ відповідачами по справі є: 1/ТзОВ "Фінансова компанія "Централ Капітал" м.Київ, тобто юридична особа та 2/ Богусевич Володимир Ярославович, тобто фізична особа. Таким чином, виходячи із приписів ст. 20 Господарського процесуального кодексу та фактичних обставин - справа не відноситься до юрисдикції господарського суду. Такі вимоги підлягають розгляду судами загальної юрисдикції.
За наведених обставин пунктом 1 частини першої статті 175 Господарського процесуального кодексу передбачено, що суддя відмовляє у відкритті провадження у справі якщо заява не підлягає розгляду за правилами господарського судочинства.
На підставі викладеного та керуючись п.6 ч.1 ст.20, п.1 ч.1 ст.175 Господарського процесуального кодексу, суд
УХВАЛИВ:

Відмовити Публічному акціонерному товариству "Банк Петрокоммерц-Україна" у відкритті провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Банк Петрокоммерц-Україна" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Централ Капітал" та до Богусевича Володимира Ярославовича третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про визнання права власності та витребування майна із чужого незаконного володіння.
Позовну заяву та додані до неї документи повернути позивачу Публічному акціонерному товариству "Банк Петрокоммерц-Україна".
Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.
Ухвалу може бути оскаржено.
Ухвалу підписано 17.08.2018.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі “Судова влада України”, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/
Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/
Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/
e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua. Інформація за тел.: (0342) 55-94-88
Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" ( https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules ) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Суддя Фрич М.М.