flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка помічників суддів у Національній школі суддів України

26 березня 2018, 12:59

З 19 по 23 березня 2018 року у місті Львові, на базі Господарського суду Львівської області, НШСУ проведено підготовку помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів.

Від Господарського суду Івано-Франківської області взяли участь у навчанні помічники суддів: Мар"яна Гандера, Ірина Григорчук, Наталія Каркузаєва, Людмила Гавінська, Марія Федунишин .

Основний напрямок підготовки - вивчення нового Господарського процесуального кодексу України та особливості його застосування.

Учасники підготовки розглянули низку актуальних питань, зокрема:
- співвідношення Цивільного та Господарського кодексів України; підвідомчість і підсудність справ господарського суду; розмежування юрисдикції господарських та адміністративних судів;

- участь прокурора в господарському процесі;

- господарські договори; порядок їх зміни, розірвання;

- порядок обчислення процесуальних строків у господарському процесі;

- докази та доказування в господарському судочинстві; питання формалізації електронних доказів у господарському процесі;

- проблемні питання, які виникають при застосуванні судами Закону України "Про оренду землі";

- статус помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних господарських судів;

- взаємодія суду і ЗМІ в кризових ситуаціях;

- культура мовлення у професійній діяльності.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Господарського суду Львівської області: Олену Щигельську, Богдана Яворського, Олесю Галамай, Романа Крупника, Тараса Фартушка, Петра Манюка, суддю Господарського суду Івано-Франківської області Олену Малєєву, суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Інну Плахтій, фахівця-експерта з комунікації Ольгу Давид, прес-секретаря Господарського суду Львівської області Наталію Шайду, керівника апарату Львівського апеляційного господарського суду Олену Палюх, психолога Ольгу Уралову.

Суддя Олена Малєєва звернула увагу слухачів на загальні положення про договори і правочини. Зокрема розповіла про господарські договори, порядок їх зміни та розірвання.

Після завершення навчання всі учасники отримали сертифікати.


Детальніша інформація за посиланням: http://nsj.gov.ua/…/19-23-bereznya-2018-r-mlviv-programa-p…/