flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз'яснення щодо ліквідації

05 січня 2018, 11:11

29 грудня 2017 року Президент підписав Указ №453/2017 Про ліквідацію місцевих господарських судів та утворення окружних господарських судів, яким ліквідовано Господарський суд Івано-Франківської області та утворено Івано-Франківський окружний господарський суд – в Івано-Франківській області з місцезнаходженням у місті Івано-Франківську.

Звертаємо увагу, що відповідно до абзацу 2 пункту 3 Перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№ 1402-VIII від 2 червня 2016 року, зі змінами) Господарські суди Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя продовжують здійснювати свої повноваження без обмеження строком до утворення та початку діяльності окружних господарських судів, юрисдикція яких розповсюджується на відповідну територію.

Крім того, відповідно до частини 6 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

Враховуючи зазначене, Господарський суд Івано-Франківської області продовжує здійснювати свої повноваження до початку роботи новоутвореного суду. Інформація про утворення нового суду буде додатково розміщена на нашому сайті.