flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув територіальній громаді складське приміщення та стягнув понад 20 тисяч гривень заборгованості

29 травня 2020, 10:01

Господарський суд Івано-Франківської області стягнув з ТОВ "Технорейл" на користь Івано-Франківської обласної ради в особі Управління об`єктами спільної власності територіальних громад області 20 822,94 гривні заборгованості за оренду майна. Крім того, суд розірвав  договір оренди майна та прийняв рішення про звільнення  товариством орендованого складського приміщення.

Суд встановив, що на підставі укладеного у вересні 2017 року договору оренди Івано-Франківська обласна рада (орендодавець) в особі начальника управління об`єктами спільної власності територіальних громад області передала ТОВ "Технорейл" (орендарю) в строкове платне користування складське приміщення загальною площею 133,9 квадратних метрів у селі Микитинці  Івано-Франківської міської ради.

За змістом договору об`єкт оренди передавався орендарю з метою здійснення виробництва металопластикових вікон, дверей та конструкцій.

З квітня 2019 року по лютий 2020 року ТОВ "Технорейл" заборгувало 19 559, 79 гривень орендної плати. На вказану заборгованість позивач нарахував пеню у розмірі 1 263, 15 гривень.

Підставою для розірвання договору стало право орендодавця відмовитися від договору і вимагати повернення орендарем об`єкта оренди, якщо останній не вносить орендну плату протягом трьох місяців (умови договору).

Врахувавши порушення товариством зобов`язань щодо своєчасної та повної сплати орендної плати та обґрунтованість позовних вимог щодо розірвання договору, суд задовольнив і позовну вимогу щодо звільнення орендованого приміщення.

Частиною 1 статті 193 Господарського кодексу України передбачено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області від 29.04.2020р. у справі №909/11/20 можна ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/89155100

Прес-служба суду