flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори Асоціації суддів господарських судів України - підведення підсумків роботи та подальші стратегічні напрямки

02 березня 2020, 11:04

28 лютого 2020 року у місті Києві на базі Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відбулись чергові Загальні збори Асоціації суддів господарських судів України.

Від Господарського суду Івано-Франківської області участь у заході взяли голова суду Петро Матуляк та голова відокремленого підрозділу Асоціації Павло Шкіндер.

Зустріч пройшла за участі голів місцевих та апеляційних господарських судів України, суддів делегатів від підрозділів Асоціації, а також запрошених на захід голови ВРП Андрія Овсієнко та голови ДСА Зеновія Холоднюка.

Доповідачі окреслили питання стану незалежності суддів, процедури притягнення судді до дисциплінарної відповідальності, матеріально-технічного забезпечення діяльності судів.

Після обговорення поточних питань, відбулась розширена нарада під головуванням Богдана Львова з питань підведення підсумків роботи у 2019 році та актуальних питань удосконалення процесуального законодавства.

За підсумками результатів роботи Асоціації за минулий період, членами Асоціації були затверджені подальші стратегічні напрямки роботи АСГСУ на 2020 рік:
- участь в процесах реформування господарської юрисдикції;
- подальший захист незалежності всіх суддів господарської юрисдикції від тиску при здійсненні правосуддя;                                                                                    -відстоювання інтересів господарської юрисдикції в питаннях фінансування та матеріального забезпечення господарських судів;
- координація та співпраця з усіх поточних питань з Вищою радою правосуддя, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Радою суддів України, Національною школою суддів України, Державно судовою адміністрацією України та іншими органами в питаннях функціонування системи судів господарської юрисдикції;
-професійний розвиток суддів господарської юрисдикції.