flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції

09 січня 2014, 12:15
На сьогоднішній день господарським судом Івано-Франківської області забезпечено участь сторін у судовому засіданні в режимі відеоконференції.
Проведення таких засідань стало можливим після прийняття Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції” від 04.07.2012, який набрав чинності 15.08.2012. Вказаним законом внесені зміни до діючих процесуальних кодексів, зокрема й Господарського процесуального кодексу.
Для цього сторона, третя особа, прокурор, інший учасник судового процесу, повинні подати клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в обов’язковому порядку зазначивши суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.
Завдяки відеоконференцзв’язку сторони не змушені витрачати час та кошти на прибуття до суду в якому безпосередньо здійснюється розгляд справи, адже використовувані у судовому засіданні технічні засоби і технології забезпечують їм можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов’язки.