flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Правова позиція Вищого господарського суду України про визнання співвласником приміщення на праві спільної часткової власності.

25 грудня 2013, 11:10
На сайті господарського суду Івано-Франківської області в розділі «Інформація про судові процедури та порядок захисту прав та охоронюваних законом інтересів» підрозділ «Постанови Верховного Суду України» розміщена:
-постанова Вищого господарського суду України у справі № 921/307/13-г/4 від 27.11.2013 року.
В даній постанові висвітлена наступна правова позиція.
Основна відмінність капітального ремонту та поліпшення орендованого майна полягає в тому, що капітальний ремонт це комплекс ремонтно-будівельних робіт, без проведення якого приміщення неможливо використовувати за призначенням. В свою чергу, поліпшення орендованого майна передбачає не просто здійснення відновлення належного стану об’єкта (як при ремонті), а наявність витрат у зв’язку з модернізацією, модифікацією,  дообладнанням цього об’єкта, що зумовлює збільшення майбутніх вигод, які отримуються від використання такого майна. Тобто, при ремонті відбувається відновлення стану об’єкта оренди, його корисливих властивостей, а при поліпшенні – зміна майна