flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

19.12.2013 у господарському суді Івано-Франківської області відбулась нарада колегії суддів з розгляду спорів, пов'язаних з державним регулюванням економічних відносин, та спорів про право.

20 грудня 2013, 10:26

         

На нараді обговорена інформація Ради суддів господарських судів України щодо об'єктивного висвітлення у засобах масової інформації діяльності господарських судів України та її результатів та подання інформації про розгляд судом справ, які викликають суспільний інтерес.
            Обговорено правові позиції Верховного суду України, викладені при вирішенні наступних справ:
№6-52цс13 -  про визнання договору іпотеки недійсним (щодо нікчемності положення договору застави, відповідно до якого право застави у разі припинення основного зобов'язання залишається дійсним);
№6-90цс13 - про стягнення коштів (умова попереднього договору, про необхідність повернення авансу в разі не укладення основного договору, є грошовим зобов‘язанням,  при порушенні якого застосовуються положення ч. 2 ст. 625 ЦК України);
№6-83цс13 - про визнання державного акта на право приватної власності на земельну ділянку недійсним і зобов'язання повернути земельну ділянку (щодо вирішення питання про правомірність видачі державного акта на право приватної власності на землю, яке безпосередньо залежить від законності рішення, на підставі якого такий акт виданий).