flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага!!! Програмно-апаратний комплекс "Інформаційний кіоск" - прозорий доступ до правосуддя.

11 грудня 2013, 09:08

  Проведення Всеукраїнського тижня права стало в Україні доброю традицією, яка свідчить, що права та свободи людини є основоположними і потребують захисту і поваги.
  Цей Тиждень — добра нагода нагадати про постійну потребу удосконалення механізмів захисту прав людини. Адже дотримання та захист прав людини є ознакою правової держави.
  Згідно ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків. Європейський суд з прав людини трактує доступ до правосуддя, як одне з фундаментальних прав людини і громадянина, яке випливає із змісту права на справедливий, незалежний і безсторонній суд.
  Ефективність роботи господарського суду, якість, справедливість та законність прийнятих судових рішень у великій мірі залежить від належної організації його роботи, що в свою чергу, визначають необхідність запровадження інноваційних форм та методів, спрямованих на ефективне, якісне адміністрування в суді, забезпечення доступності, відкритості суду для відвідувачів.
  В приміщенні господарського суду Івано-Франківської області встановлено програмно-апаратний комплекс “Інформаційний кіоск”. Не дивлячись на те, що інформаційний кіоск комп'ютеризований високотехнологічний пристрій, для його використання громадянам не потрібно спецпідготовки і навичок роботи з комп'ютером. Він дуже простий у використанні, керування ним здійснюється простим дотиком до сенсорного екрана. Відвідувачі можуть за допомогою комплексу самостійно отримати інформацію: про стан розгляду справ, банківські реквізити для оплати судового збору, розміщення кабінетів Детальніше>>>