flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

02.12.2013 у господарському суді Івано-Франківської області відбулось засідання колегії суддів з розгляду спорів, пов’язаних з державним регулюванням економічних відносин, спорів про право.

02 грудня 2013, 08:33

 02.12.2013 у господарському суді Івано-Франківської області відбулось засідання  колегії суддів з розгляду спорів, пов’язаних з державним регулюванням економічних відносин, спорів про право.

На нараді обговорювались правові позиції у вирішенні однотипних спорів, які надійшли на розгляд колегії.

З  метою  формування єдиної  практики вирішення  спорів в суді запроваджена  система  виявлення  однотипних спорів, які надходять на розгляд  суду, обговорення на засіданнях колегії правових аспектів їх розгляду та  формування  єдиних підходів у вирішенні аналогічних питань.

Також судді обговорили практику Вищого господарського суду України щодо застосування норм процесуального права при розгляді позовів, у яких стосовно відповідача або одного з відповідачів порушено провадження у справі про банкрутство.

Обговорена також позиція Львівського апеляційного господарського суду у вирішенні спорів, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, зокрема, при розгляді позовів про стягнення шкоди, завданої лісовим ресурсам.

До відома суддів доведено результати узагальнення практики застосування господарським судом Івано-Франківської області положень ст..376 ЦК України (визнання  права власності на самочинне будівництво) за 2011-2012 та 9 місяців 2013 року.