flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реформа законодавства про банкрутство: перші кроки у формуванні належної судової практики

02 грудня 2013, 08:07


29 листопада 2013 року у м.Києві відбувся семінар на тему: “Реформа законодавства про банкрутство: перші кроки у формуванні належної судової практики”, який був організований Центром комерційного права USAID за підтримки Національної школи суддів України.

Від господарського суду Івано-Франківської області активну участь у роботі семінару взяла суддя Кобрин О.М., яка спеціалізується на розгляді справ про банкрутство.

Мета семінару - підвищення знань суддів в сфері банкрутства та формування належної практики застосування Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

В межах семінару було розглянуто проблемні питання, що виникають у судовій практиці при розгляді справ про банкрутство за новою процедурою, та запропоновано шляхи їх вирішення.  Також учасники семінару детально обговорили питання продажу майна через аукціон, заміщення активів у процедурі банкрутства, вимоги до плану санації неплатоспроможного підприємства та транскордонного банкрутства.

Учасники семінару відзначили наявність значної кількості суперечностей у Законі України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та прийшли до висновку щодо необхідності формування  єдиної судової практики із дотриманням основних принципів та ідей цього Закону.

Участь у роботі семінару взяли директор Центру комерційного права Данішевська В.І., судді Вищого господарського суду Катеринчук Л.Й. та Поліщук В.Ю., а також науковці та судді місцевих та апеляційних господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство.