flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось засідання «Круглого столу» на тему: «Проблемні питання застосування банківського, корпоративного та страхового законодавства».

24 жовтня 2013, 12:27
24 жовтня 2013 року у приміщенні Львівського національного університету ім. Івана Франка за участю суддів Вищого господарського суду України, суддів Львівського апеляційного господарського суду, місцевих господарських судів Львівського апеляційного округу, профільних науковців в межах надання методичної допомоги, відбулось засідання спільного "круглого столу" Вищого господарського суду України та господарського суду Львівської області на тему: "Вирішення господарських спорів пов’язаних із застосування банківського, корпоративного та страхового законодавства".
З привітальним словом виступили: голова господарського суду Львівської області – Михайло Юркевич; голова Львівського апеляційного  господарського суду – Борис Плотніцький;  професор, доктор юридичних наук, голова Вченої Ради, декан юридичного факультету ЛНУ ім.Івана Франка – Андрій Бойко; суддя, секретар судової палати Вищого господарського суду України – Олександр Кот.
         Від господарського суду Івано-Франківської області  в засіданні круглого столу взяли участь: заступник голови суду - Олена Малєєва, голова колегії  з розгляду справ про банкрутство та спорів пов’язаних з інтелектуальною  власністю – Олександра Рочняк, судді Оксана Кобрин  та Володимир Михайлишин.
Доповідачі під час "круглого столу"  обговорили питання  з наступних тем:
- «Практика розгляду корпоративних спорів»;
- «Правові наслідки вчинення значного правочину без згоди зборів акціонерного товариства;
- «Застосування корпоративного законодавства»;
- «Передача частки у статутному фонді ТзОВ при наявності одного засновника»;
- «Істотність впливу голосів акціонера (учасника), який не брав участі у зборах з вини товариства на прийняття рішення зборів, що оскаржується. Визнання вартості частки, що належить учаснику, який вийшов чи виключений з товариства»;
- «Застосування банківського законодавства»;
- «Окремі питання вирішення спорів, що пов’язані з кредитними правовідносинами»;
- «Проблеми вирішення господарських спорів при  визначенні початкової  вартості предмета іпотеки»;
- «Проблемні питання забезпечення кредитних договорів»;
- «Проблемні питання пов’язані із  застосуванням страхового законодавства»; 

- «Застосування страхового законодавства».