flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про використання державних коштів у I півріччі 2013 року

19 липня 2013, 12:18

              Звіт про використання державних коштів у I півріччі 2013 року

 Фінансово-господарська діяльність господарського суду Івано-Франківської області у 1 півріччі  2013 року проводилась у відповідності до кошторису  доходів і видатків , затвердженого у встановленому порядку на 2013 рік  у сумі 11120,2 тис.грн. , що складає 35% від потреби. Із цієї суми  по загальному фонду держбюджету виділено 10298,1 тис.грн. та 831,1 тис.грн. по спеціальному фонду державного бюджету.

 Потреба у коштах  згідно бюджетного запиту на 2013р.  становила  31657,8 тис.грн.

 Слід відмітити, що найбільшу питому вагу - 92,3%  бюджетних призначень на 2013р. займають видатки по заробітній платі та  нарахування на оплату праці. На заробітну  плату згідно кошторису на поточний рік виділено коштів у сумі 7548,9 тис.грн., що  становить 71,7% від потреби .

 По коду економічної класифікації видатків 2210 «Предмети, матеріали, обладнання, інвентар» фінансування передбачене тільки за спеціальним фондом державного  бюджету  в сумі 186,6 тис.грн. , що становить лише 27%   від  потреби.  Виділених  коштів недостатньо  навіть  для придбання   марок,   яких  необхідно  закупити   орієнтовно  на  суму       270тис.грн. для забезпечення  належного інформування сторін судового процесу.  Кореспонденція розсилаєтья , в основному,  простими листами, внаслідок чого судді  не отримують належного підтвердження повідомлення сторін , у встановленому законом порядку,  про ті чи інші процесуальні дії. Недостатність фінансування впливає на відправку справ до відповідних апеляційних та касаційних  інстанцій, експертних установ та за територіальною підсудністю до інших судів .   Додатково суду необхідні кошти в сумі 520 тис.грн.  на  придбання марок, конвертів, паперу, папок, канцелярських товарів, товарів і матеріалів для господарських потреб суду, передплату періодичних видань і т.і.

 По коду економічної класифікації видатків 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)»  відповідно до кошторису  призначено на поточний рік по спеціальному фонду 150,4 тис.грн. , а це лише 11,8 % від потреби.

Запланованих коштів вистачає на оплату телефонного зв’язку, охоронної сигналізації, оплати технічного обслуговування пожежної сигналізації, частково - на оплату адміністрування  програмного комплексу «Діловодство спеціалізованого суду».

 Коштів немає взагалі для оплати заправки картриджів, інтернету , комп’ютерної системи інформаційно-правового забезпечення «Ліга-Закон», супроводження , ліцензійної підтримки, поновлення  іншого програмного забезпечення, придбання електронних підписів,  оплати послуг архіву, фельд’єгерської служби, перезарядки вогнегасників, ремонту обладнання , ремонту автомобіля і ін. Для забезпечення стабільної роботи суду потрібно ще близько 600 тис. грн. на оплату всіх необхідних послуг.

 Потреба суду у  коштах на оплату комунальних послуг  та відряджень забезпечена  повністю.

 По  коду  економічної  класифікації  (КЕКВ)  3110  «Придбання обладнання  і  предметів довгострокового  користування»  на  2013р.  передбачено  5,3  тис.грн.  (2 % від потреби)  при  планових  обсягах   у 240,7 тис.грн.

 У бюджетному запиті на поточний рік було заплановано кошти також на капітальний ремонт приміщень суду у сумі 1089,6 тис.грн., а виділено 120,0 тис.грн, що становить 11%  від потреби.

 Ситуація з  вкрай мізерним фінансуванням ускладнюється ще й тим, що  у 1 кварталі 2013р.  судом погашена кредиторська заборгованість за 2012р. у сумі 148,4 тис.грн , яка виникла внаслідок непроплат  казначейською службою платіжних доручень суду при профінансованих коштах . На оплату цієї заборгованості витрачено майже третину коштів, передбачених у кошторисі на 2013р. на поточні видатки.

 На сьогоднішній день будь-яких гарантій щодо своєчасної оплати придбаних товарів, виконаних робіт, наданих послуг, навіть за наявності у бюджетної установи профінансованих коштів, немає

 Станом на 01.07.13р.  кредиторська заборгованість   господарського суду становить 23,6 тис.грн.

 

Начальник відділу                                                                                                                   М.Кашуба