flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведення підсумків роботи господарського суду Івано-Франківської області за I півріччя 2013року

19 липня 2013, 17:00

              19 липня  2013 року в господарському суді Івано-Франківської області   відбулись збори суддів. Головою суду В.В.Соботник  доведено до відома суддів інформацію про підсумки роботи господарського суду  за I півріччя  2013 року. Зокрема, було зазначено, що господарським судом Івано-Франківської області протягом I півріччя  2013 року вжито заходи щодо забезпечення належного рівня здійснення правосуддя у господарських правовідносинах, захисту прав та охоронюваних законом інтересів суб'єктів господарювання, підвищення авторитету судової влади. При підведенні підсумків голова суду зупинилась і на основних статистичних даних щодо звернень господарюючих суб`єктів до суду та розгляду судових справ. Особливу увагу звернула на необхідність підвищення якості розгляду справ.

На зборах заслухана інформація керівника апарату господарського  суду Івано-Франківської області про діяльність апарату суду в Iпівріччі  2013 року.

На зборах суддів затверджено план роботи господарського суду Івано-Франківської області на II півріччя  2013 року.

Заступники голови суду доповіли про хід виконання Постанови пленуму Вищого господарського суду України «Про підсумки роботи господарських судів України у 2012 році та завдання на 2013 рік»  №5 від 21.02.2013.

На зборах суддів заслухані звіти голів колегій: з розгляду справ про банкрутство та спорів, пов’язаних з інтелектуальною власністю – голова колегії Рочняк О.В., з розгляду справ у спорах, що пов’язані з розрахунками за товари та послуги – голова колегії Кавлак І.П., з розгляду справ, пов’язаних з державним регулюванням економічних відносин, спорів про право - голова колегії Малєєва О.В  в I півріччі 2013 року. Обговорено аналіз, здійснений заступником керівника апарату, щодо навантаження суддів  та дотримання їхньої спеціалізації при розподілі справ автоматизованою системою документообігу суду, проаналізовано причини звернень та скарг юридичних та фізичних осіб на дії суддів  господарського  суду Івано-Франківської області.

Начальник фінансово-економічного відділу доповіла про стан фінансового забезпечення суду.

Голова господарського  суду Івано-Франківської області В.В. Соботник за наслідками отриманих статистичних показників відзначила суддів: Валєєву Т.Е,  Шіляк М.А., Кобецьку С.М., Максимів, Т.В, Круглову О.М., Цюх Г.З,  Рочняк О.В, Кавлак І.П., Ткаченко І.В., Малеєєву О.В., Михайлишина В.В., Деделюка Б.В., які мають найкращі показники по якості розглянутих справ та висловила сподівання, що у подальшому  судді та працівники апарату суду прикладуть усіх зусиль для досягнення кращих показників роботи.