flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Івано-Франківської області взяли участь в семінарі на тему: "Досудове врегулювання спорів"

15 квітня 2013, 15:25

 

В рамках  реалізації проекту Канадського  агентства міжнародного розвитку "Освіта суддів - для економічного розвитку" в м.Івано-Франківську 4-5 квітня 2013 року був проведений дводенний технічний  семінар  на тему "Досудове врегулюванння спорів". 

Головним завданням Проекту є надання Україні допомоги у сфері покращення ділового середовища за рахунок підвищення ефективності роботи судів, розробки навчальних програм для суддів та впровадження судової медіації. Даний проект фінансується Канадським Агентством міжнародного розвитку та впроваджується Канадським національним інститутом суддівської освіти.

 В рамках проекту  в семінарі на тему: " Досудове врегулювання спорів" від господарського суду Івано-Франківської області взяли участь  заступник голови суду Оксана Фанда та суддя Оксана Кобрин. Даний захід  відбувся в приміщенні Івано-Франківського міського суду.  Семінар організовано Офісом Уповноваженого з федеральних судових справ Канади за сприяння Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

 Судді з Канади ознайомили учасників з досвідом застосування процедури досудового врегулювання спорів, судовими та адміністративними аспектами організації конференцій з досудового врегулювання спорів, діяльністю та повноваженнями вищих судів Канади.

     Позитивний  досвід Канади, з яким ознайомилися судді, засвідчив, що цей метод вирішення спорів сприяє підвищенню рівня довіри громадян до судів. Це дозволяє  скоротити час розгляду справ, заощадити державні кошти й витрати позивачів.

     Крім того, учасникам семінару продемонстровано навчальний відеоматеріал із записом конференції з досудового врегулювання у провінції Саскачеван (Канада).

    Після ознайомлення з канадським досвідом учасники семінару у форматі круглого столу обговорювали придатність канадської процедури досудового врегулювання спорів до використання в українських судах.