flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стосовно реєстрації намірів щодо участі у кваліфікаційному оцінюванні

16 серпня 2017, 09:21

Стосовно реєстрації намірів щодо участі у кваліфікаційному оцінюванні

При заповненні форми реєстрації намірів щодо участі у проходженні кваліфікаційного оцінювання виявлено випадки необрання окремими суддями апеляційних і місцевих загальних судів відповіді на запитання щодо спеціалізації (кримінальна або цивільна), за якою вони мають намір проходити оцінювання на відповідність займаній посаді (у формі реєстрації намірів це запитання «З урахуванням якої визначеної для Вас у суді спеціалізації (у разі визначення) Ви маєте намір проходити кваліфікаційне оцінювання»).

Наголошуємо, що для суддів апеляційних і місцевих загальних судів, які мають намір взяти участь в оцінюванні на відповідність займаній посаді, відповідь на це запитання є обов’язковою. Судді, які не надали відповіді на це запитання, можуть пройти процедуру реєстрації намірів повторно.

Кваліфікаційне оцінювання суддів апеляційних і місцевих загальних судів проводитиметься з урахуванням обраної ними спеціалізації у разі її відповідності: 1) спеціалізації суду; 2) визначеній судді у відповідному суді спеціалізації (за наявності такого визначення).

Питання про визначення спеціалізації, з урахуванням якої суддя проходитиме кваліфікаційне оцінювання, вирішуватиметься Комісією при призначенні такого оцінювання.

Додатково повідомляємо, що у зв’язку із надходженням до Комісії численних звернень стосовно процедури реєстрації намірів надаємо інформацію про найбільш поширені питання, а також відповіді на них.

Із вказаною інформацією можна ознайомитись за цим посиланням.

Джерело http://vkksu.gov.ua/ua/news/stosowno-rieestracii-namiriw-shtchodo-utchasti-u-kwalifikacijnomu-ociniuwanni/